Nyomtatás

Családi összefogás a lemorzsolódás ellen

A fenti mottóval fogalmazhatnánk meg egyesületünk főbb céljai között szereplő tevékenységünkre – a fiatalok iskolai lemorzsolódásának csökkentése – irányuló pályázatunkat, melyet az EFOP 1.2.1-15 „Védőháló a családokért” címmel meghirdetett kiírásban kívánunk benyújtani.

A konvergencia régióban megvalósítandó projekt során fiatalok és családjaik számára javasolt szolgáltatások, programok segítségével egyéni vagy kiscsoportos foglalkozásokat, közösségi programokat tervezünk. A projekt segítségével szeretnénk a fiatalokkal, szüleikkel, családjaikkal partneri viszonyt kialakítani. Ennek érdekében számos programba a családok minél több tagját kívánjuk bevonni, hogy az érdeklődők a fiatal–szülő viszony továbbfejlődésére számos pozitív mintát láthassanak. Főbb tevékenységi területeink a tervezett program során:

  • a családalapítás,
  • a család modell (viselkedés, gazdálkodás, gyermeknevelés, stb.),
  • a család és a munka világa,
  • a családi közösségépítés.

A megvalósított tevékenységek segítségével a lemorzsolódás ellen további eszközökkel gazdagodnak a résztvevő családok tagjai.

A projekt működtetése során a helyi civil-, és vállalati szféra, a helyi szociálisan érzékeny kisközösségek képviselőit is be kívánjuk vonni. Ennek érdekében – többek között – cégekkel, vállalatokkal, foglalkoztatókkal is fel kívánjuk venni a kapcsolatot, illetve szoros együttműködést szeretnénk kialakítani.

A program fenntartásával, működtetésével közvetítői szerepet tölthetünk be a helyi közösségek, oktatási intézmények és civil szervezetek között, hiszen nemcsak a családokkal, hanem az oktatási-, szociális és munkaerő-piaci szereplőkkel is intenzív kapcsolatban leszünk.

Gazdálkodj
okosan

Gazdálkodj okosan"Gazdálkodj okosan!" többek között abban segít, hogy az együtt élő fiatalok hogyan gazdálkodjanak okosan a közös háztartásban, mire figyeljenek, ha megérkezik az első baba.

Füzet letöltése itt >>

Kisgyermek
a családban

Kisgyermek a családbanA kibővült családban milyen gyermeknevelési problémák adódhatnak, s ezt hogyan oldhatják meg konfliktusok nélkül a fiatal szülők - ebben nyújt segítséget a "Kisgyermek a családban" című ingyenes szakmai füzet.

Füzet letöltése itt >>

Napközbeni
kisgyermekellátás

Napközbeni kisgyermekellátás"Napközbeni kisgyermekellátás" a bölcsődei, óvodai ellátásról és a Székesfehérváron működő családi napközikről ad tájékoztatást az érdeklődőknek.

Füzet letöltése itt >>

Zöld
háztartás

Zöld háztartásA "Zöld háztartás" szakmai füzetből az is kiderül, hogyan lehet takarékoskodni a háztartási energiával, milyen alternatív tisztítószerek használata ajánlott a háztartásokban és hogyan válhat egy gyermek környezettudatossá?

Füzet letöltése itt >>