Nyomtatás

Projektzáró a Megyeházán

Fiatalokat segítő projektzáró ünnepséget tartottak a Fejér Paktum Egyesület és a Fiatalok Mentorai Egyesület szervezésében a Megyeháza Dísztermében. A fiatalokat segítő program Európai Uniós pályázati pénzből, közel nyolcmillió forintból valósult meg.

Projektzáró a Megyeházán

Nyomtatás

Milliós támogatás a Fejérben élő rászoruló fiatalok felzárkóztatására

Fiatalokat segítő projektzáró ünnepséget tartottak kedden a Fejér Paktum Egyesület/Fiatalok Mentorai Egyesület szervezésében kedden a Megyeháza Dísztermében. A rendezvényt a Fejér Megyei Önkormányzat nevében dr. Molnár Krisztián nyitotta meg. A fiatalokat segítő program a TÁMOP-2.6.2.-12/1-2013-0051 Európai Uniós pályázati pénzből, közel nyolcmillió forintból valósult meg.


Olvasd tovább itt >>

Fejér Megyei Hírlap cikkét itt olvashatod >>

Nyomtatás

Közösségi családi szolgáltatások fejlesztése Székesfehérvár Maroshegy városrészében

A Pirkadattól Alkonyatig Alapítvány konzorciumi partnereivel, a Sziti Szociális- és a Fejér Paktum Egyesülettel közösségi családi szolgáltatások fejlesztését valósította meg Székesfehérváron Európai Uniós forrásból.

A Pirkadattól Alkonyatig Alapítvány, két konzorciumi partnerével, a SZITI Szociális Egyesülettel és a Fejér Paktum Egyesülettel karöltve pályázta és nyerte meg az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett TÁMOP-5.1.1.B-11/2-2011-0188 azonosítószámú projektet. A nyertes pályázat „Közösségi családi szolgáltatások fejlesztése Székesfehérvár Maroshegy városrészében” címet viseli, 2012. július 1-jével kezdte meg munkájátn é 2013. november 30-án zárja a projektet. A projekt megvalósítására 38.140.511 Ft vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre.

A pályázat egy már régen fennálló űrt kívánt betölteni a gyermekes családok életében, hisz mind az Alapítvány, mind pedig a konzorciumi Egyesületek egyre gyakrabban tapasztalják, hogy a családok olyan problémákban ütköznek, melyet önmaguk nem képesek megoldani. A projektben megvalósuló szolgáltatások és tevékenységek hozzájárultak a család, mint a társadalom legkisebb egységének általános erősödéséhez, a családi életről alkotott kép pozitív változásához, a családok közötti támogató kapcsolatok bővüléséhez.

Nyomtatás

Családi Információs Pont és Szívességcsere Központ is lesz Maroshegyen

Közösségi szolgáltatások a MaroshegyiekértEurópai Uniós forrásból fejlesztik a közösségi szolgáltatásokat Maroshegyen. A Pirkadattól Alkonyatig Alapítvány két konzorciumi partnerével, a SZITI Szociális Egyesülettel és a Fejér Paktum Egyesülettel nyerte meg az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett TÁMOP-5.1.1 projektet. Többek között Családi Információs Pont és Szívességcsere Központ is lesz a városrészben, valamint osztályfőnöki órákat tartanak "Tabuk nélkül" címmel.

Gazdálkodj
okosan

Gazdálkodj okosan"Gazdálkodj okosan!" többek között abban segít, hogy az együtt élő fiatalok hogyan gazdálkodjanak okosan a közös háztartásban, mire figyeljenek, ha megérkezik az első baba.

Füzet letöltése itt >>

Kisgyermek
a családban

Kisgyermek a családbanA kibővült családban milyen gyermeknevelési problémák adódhatnak, s ezt hogyan oldhatják meg konfliktusok nélkül a fiatal szülők - ebben nyújt segítséget a "Kisgyermek a családban" című ingyenes szakmai füzet.

Füzet letöltése itt >>

Napközbeni
kisgyermekellátás

Napközbeni kisgyermekellátás"Napközbeni kisgyermekellátás" a bölcsődei, óvodai ellátásról és a Székesfehérváron működő családi napközikről ad tájékoztatást az érdeklődőknek.

Füzet letöltése itt >>

Zöld
háztartás

Zöld háztartásA "Zöld háztartás" szakmai füzetből az is kiderül, hogyan lehet takarékoskodni a háztartási energiával, milyen alternatív tisztítószerek használata ajánlott a háztartásokban és hogyan válhat egy gyermek környezettudatossá?

Füzet letöltése itt >>